الأطفال والدواء

Mie Riise, farmaceut

 

 

مي ريس، صيدلانية

 

Du bør ikke give dit barn medicin i længere tid uden lægens anvisning. Det gælder også håndkøbs- og naturmedicin. Hvis dit barn er under 2 år skal du altid kontakte din læge inden du giver medicin. Medicin kan nemlig gøre det sværere at se symptomer på sygdom hos dit barn.

Når dit barn skal ha’ medicin, er det vigtigt, at det gives korrekt. Det vil sige, du skal gøre, som der står i indlægssedlen, - eller som din læge eller apoteket har forklaret dig. For meget medicin kan nemlig være farligt og for lidt medicin virker ikke.

Hvis dit barn har svært ved at tage piller kan det være en hjælp at vælge dråber, mixtur eller stikpiller, - hvis det er muligt. Flydende medicin smager mindre grimt, hvis det er koldt. Nogle gange kan det også hjælpe, hvis man forklarer, hvorfor barnet skal have medicinen.

Tal også med din læge om, hvilke muligheder der er for at gøre det lettere for dit barn at tage medicin.  Apoteket kan også rådgive dig.  

Som forælder til et barn, der har brug for medicin, er det vigtigt, at du sikrer dig, at dit barn tager medicinen på den rigtige måde. Forklar barnet, hvorfor medicinen er nødvendig.

Hvis du er i tvivl om  medicinen til dit barn, kan du altid spørge din læge eller apoteket.