Har brugt alkohol til mange ting

Lars Petersen er alkoholiker.

Lars Petersen har haft et overforbrug af alkohol det meste af sit liv. Han har brugt alkohol til at afhjælpe social fobi og til at blive et sjovere menneske og behageligere menneske - men også et mere egoistisk menneske.

Afhjulpet social fobi med alkohol

Lars har altid drukket for meget og har altid været en festdrikker – helt tilbage fra hans unge år. Han har også afhjulpet lidt social fobi med alkohol: ”Ligesom for at tage de værste nerver, så har jeg syntes, at det var nødvendigt at få noget at drikke – og gerne på forhånd. Og så har jeg så været blandt dem i selskabet, som drak videre – tit til jeg styrtede. Jeg kunne ligesom ikke sætte grænsen for, hvornår nok var nok.”

I dag drikker han ikke, hvis han er ude. For hvis han tager en genstand kan én bliver til mange: ”En øl eller et glas vin er jo meget rart, men så er der det med at skulle blive ædru igen.”

Brugt alkohol til at blive et andet menneske

Lars har gennem årene brugt alkohol til mange ting. Også til at blive lidt sjovere og behageligere menneske. ”Jeg bliver ikke et dårligere menneske, når jeg drikker – men jeg bliver jo egoistisk. Specielt de sidste par år, der er jeg blevet mere egoistisk, fordi det tager overhånd. Det bryder jeg mig bestemt ikke om. For jeg kan jo se, at specielt min søn bliver ramt.”

Mit misbrug er gået værst ud over min søn

Han synes, at hans misbrug er gået værst ud over sønnen. Han husker specielt en episode, hvor han sidste jul skulle besøge familien på Fyn, hvor han havde drukket. Både hans søn og Lars´ bror, som kørte ham derover kunne mærke det: ”Det var hæsligt set i bakspejlet at komme derover. Og som min søster sagde: At hvis min søn ikke havde været med, så havde de sendt mig i et tog tilbage. Så det gør jeg aldrig mere. Det bryder jeg mig bestemt ikke om. Nu er han blevet tyve år, men alligevel. Det er nok den, som jeg har været værst overfor. Det bryder jeg mig slet ikke om.”