2. Hvordan kan du holde op med at ryge?

Merete Mærsk, Psykolog, Kræftens Bekæmpelse

Når du ser denne film, er det nok fordi, du har besluttet dig for at blive røgfri. Tillykke med det! – for det er det bedste, du kan gøre for din sundhed – uanset hvor gammel du er.

Vælg en metode, der passer dig!

Otte ud af ti rygere fortryder, at de begyndte at ryge, og tre ud af fire vil gerne holde op med at ryge. Men det kan være svært at holde op. Måske er det første gang du forsøger at blive røgfri – eller måske har du prøvet på det før. Uanset hvad, er det vigtigt, at du vælger en metode, der passer dig - for at øge din chancer for at blive røgfri.

Rådgivning og rygestopmedicin virker bedst

Hvis du benytter en ”kold tyrker” og hverken får rådgivning eller bruger rygestopmedicin, er der kun en lille sandsynlighed for, at du vil lykkes med at blive røgfri. Du øger din chancer, hvis du enten får rådgivning eller tager rygestopmedicin. Hvis du kombinerer de to ting - rådgivning og rygestopmedicin - stiger chancen betydeligt for, at du bliver røgfrit!

Gratis rådgivning

Der findes flere gode og gratis rådgivningstilbud.

Du kan kontakte din kommune, som med jævne mellemrum tilbyder rygestopkurser. Her kan du for eksempel følge et gruppeforløb med en uddannet rygestoprådgiver i et forløb på 6 gange, hvor du mødes med andre, i samme situation.

Du kan også kontakte Stoplinien på telefon: 80 31 31 31. Dem kan du ringe til og få råd og vejledning af professionelle rådgivere.

Desuden findes e-kvit.dk, der både kan bruges via en hjemmeside og en app, du kan hente til mobilen. Her får du øvelser og tips, som kan hjælpe dig med at blive røgfri. Det er et computerprogram, der styrer forløbet på baggrund af de oplysninger, som du har givet om din rygning. Du kan også skrive sammen med andre brugere i et fælles forum.

Rygestopmedicin

Rygestopmedicin kan du købe på apoteket. Og her kan du også få rådgivning om præparaterne – og hvilken mængde, der passer til dig, hvilke præparater der findes, og hvordan de skal bruges.

Jo bedre forberedt des bedre

Jo bedre du har forberedt dit rygestop, jo større er sandsynligheden også for, at det lykkes for dig at holde op med at ryge.

I rygestopfilmene her på Helbredsprofilen fortæller vi kort om dine muligheder for at få hjælp til rygestop - om rygestopprocessen, og om, hvad du kan forvente dig.

Held og lykke med dit rygestop!

 

Helbredsprofilens film om gratis rådgivningstilbud om rygestop

Se filmen om det kommunale rygestoptilbud her >>

Se filmen om Stoplinien her >>

Se filmen om E-kvit her >>

Se filmen om rygestopmedicin her >>

Links til gratis rådgivning om rygestop

Find et rygestoptilbud i din kommune her >>

Læs mere om Stoplinien her >>

Læs mere om E-kvit her >>