Afspænding til musik

Afspændingsøvelse

Afspænding kan være med til at øge dit velbefindende. Der findes mange forskellige former for afspændingsteknikker. Én af dem er at slappe af til musik. Ved at slappe af til musik, afspændes musklerne, og du kan få ro i krop og tanke.

I denne film præsenterer fysioterapeut Ida Ulriksen en afspændingsøvelse ved hjælp af musik

Referat af filmens indhold:

Når man laver afspænding til musik, er det vigtigt, at man enten sidder godt eller ligger ned. Gerne med et tæppe over dig eller i et varmt lokale. Formålet med øvelsen er, at du får ro på kroppen og ro på tankerne. Det er helt i orden, hvis du ind i mellem falder lidt i søvn. Nogle mennesker bruger faktisk musik til at falde til ro på eller falde i søvn til.

- Sæt dig godt til rette i en stol - eller læg dig et sted, hvor det er behageligt at ligge

- Luk øjenene og lyt til musikken

- Træk vejret roligt - og dybt ned i maven

- Pust eventuelt vejret ud gennem næsten

Det kan godt være svært at få noget ud af øvelsen første gang, man laver den, men efter nogle forsøg kan du afgøre, om den er noget for dig eller ej. Vi er dog alle forskellige, så måske er denne øvelse slet ikke noget for dig. 

Du kan i princippet bruge alle former for musik, der får dig til at slappe af. Du kan både købe musikken på nettet eller låne på dit bibliotek.

Øvelsen varer typisk 5-10 min. - men du bestemmer selv, hvor lang tid øvelsen skal vare.

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.