Antabus holder mig ædru

Lars Petersen er alkoholiker.

Lars Petersen har haft et overforbrug af alkohol det meste af sit liv. Han holder sig ædru ved hjælp af antabus. Det gør det umuligt at drikke.

Tager antabus fordi han selv vil

Da Lars begyndte med at tage antabus, da var det bare noget han ”skulle”. Han forsøgte at drikke og tage antabus samtidig, men det kan man ikke. Han har også ændret holdning til at tage antabus: ”Nu tager jeg antabus fordi jeg selv vil. Det er den måde, som er nemmest for mig at håndtere det på.”

Antabus gør det umuligt at drikke

Antabusbehandlingen gør også, at han ikke behøver at tænke på, at han ikke skal drikke, for det er umuligt at drikke på antabus. Og han kan bedre koncentrere sig om andre ting: ”Hvis jeg skal tænke 24 timer i døgnet på, at nu må jeg ikke drikke, så får jeg drikketrang. Og det bliver meget sværere for mig at koncentrere mig om alt andet. Når jeg tager antabus, så er der lukket for det.”

Kommer aldrig til at drikke socialt igen

Han tror ikke, at han nogensinde vil komme til at kunne drikke socialt igen. Han kan godt savne at købe en flaske vin, smage den og se om smagen er i overensstemmelse med etikettens beskrivelse. Nu forsøger han at erstatte den fornøjelse med at smage på kaffe eller te.

Det fede ved at være ædru

Lars oplever, at det rigtigt fede ved at være ædru, er at han nu kan være der for sin familie. Og så glæden ved at gå ædru i seng: ”Jeg har stadigvæk den glæde, når jeg går ædru i seng om aftenen (..) og morgenen så er jeg også ædru. Jeg har det måske dårligt, måske har jeg ondt i hovedet – men jeg er ædru og ved mine fulde fem – og i besiddelse af min sunde fornuft. Det er så fantastisk!