Behandlet for prostatakræft

Villy Engelhart, har prostatakræft

Villy Engelhard fik for et halvt år siden konstateret prostatakræft. Han har nu været i behandling i et halvt år og er blevet erklæret rask.

Fik konstateret prostakræft

Villy blev et for halvt år siden indlagt på hospitalet for en brokoperation. I forbindelse med den fandt man ud af, at han havde en forstørret prostata. Han blev derfor henvist til et andet hospital. Her blev det så konstateret, at han havde prostatakræft, men det havde heldigvis ikke bredt sig. 

I behandling et halvt år

Han startede op med en antihormonbehandling. Efter et par måneder fik han strålebehandling. 39 behandlinger. Hver hverdag i ugen. Selv strålebehandlingen har han ikke haft nogle gener af. Nu har han været i behandling i et halvt år, og skulle efter sigene være rask.

Bivirkninger ved antihormonbehandlingen

Med antihormon behandlingen havde han nogle meget kraftige hedeture, som han oplevede som ganske forfærdelige.

Det var samtidig med svedeturene, at han fik psykiske påvirkninger. Han havde ikke lyst til noget.

Det var lige som om, man mistede initiativet til forskellige ting. Og man kunne ikke se den samme glæde i nogen ting, som man ellers kunne før i tiden.”

Holdt sig i gang

På trods af den manglende lyst til noget som helst, var han klar over, at det var vigtigt at holde sig i gang- og at det ikke ville hjælpe bare at sidde og hænge. Det hjalp ham dog at tænke på, at det var noget midlertidigt:

Men eftersom jeg havde fået stillet i udsigt. at jeg skulle komme over det - at det var en begrænset periode (..) så var det nemmere at goutere. Men det var svært. Man skulle hive sig selv i gang hele tiden.”

 

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.