Bekymringerne fyldte meget

Finn Olsen, har fået nye knæ og hofter

Finn Olsen er brolægger og har over en periode på 2-3 år fået udskiftet begge knæ og hofter på grund af slidgigt. Han er gift med Lone Olsen. De var begge bekymrede for, hvordan det skulle gå, før operationerne gik i gang.

Hvordan skulle de komme igennem alle operationerne?

Før alle operationerne gik i gang var Lone Olsen bekymret for, hvordan det alt sammen skulle gå. Hvordan skulle de klare det? Hvad med huset og haven? Kunne de blive nødt til at flytte fra huset? Finn var bekymret for økonomien – og hvordan det skulle gå arbejdsmæssigt. Finn synes, at det har været 3 hårde år – men at nu ser det ud til at lysne.

På en ferie skulle Finn bæres

Lone mindes en ferieepisode 7 år tilbage, hvor Finns knæ var så opsvulmede og væskefyldte, at hun og en kammerat måtte bære ham på toilettet, fordi han ikke kunne gå. De kunne ikke foretage sig noget på ferien, fordi Finn ingenting kunne. Men så kom han sig igen efter ferien og gik haltende på arbejde. Og sådan var det hvert år.

De frygtede en fremtid begrænset af Finns slidgigt

Gennem flere år havde han også haft svært ved at komme på toilettet om natten, fordi han gik meget dårligt. Lone så for sig, at Finns problemer med at gå ville sætte begrænsninger for deres fælles liv i fremtiden.

Se også videoen "Parforholdet ved en svær sygdom".

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.