Bivirkningerne fra kræftbehandlingen

Charlotte Poll, har brystkræft

Charlotte Poll har brystkræft. Hun har været i behandling i et år og har haft en del bivirkninger. Hendes kræftbehandling har bestået af operation og en kombination af stråle- og kemoterapi.

Mén fra operationen

Hun har lidt mén efter operationen i form af arvæv. Det betyder, at hun ikke kan bruge armen i alle de stillinger, som hun gerne vil. Men det bliver langsomt bedre, og hun træner armen hver dag.

Bivirkninger fra kemobehandlingen

Efter operationen fik Charlotte seks kemobehandlinger med tre ugers mellemrum. Efter de første kemobehandlinger gik det udmærket. Hun havde lidt kvalme, noget træthed og en forstoppelse, som var meget ubehagelig. Så tænkte hun: Hvad kan jeg gøre ved det her?

Hun læste om at akupunktur, og tænkte at det var værd at prøve. Det har hjulpet hende rigtig meget. Både på træthed og på forstoppelsen. Så hun synes, at hun er kommet i gennem kemoterapibehandlingerne på en god måde.

Bivirkninger fra strålebehandlingen

Efter kemoterapien fik hun strålebehandlinger 15 gange. Den gjorde hende meget træt, og hun følte sig meget forbrændt på huden på brystet, hvor strålerne havde ramt. Hun kunne dog lindre smerten ved at smøre huden med aloe vera creme. I dag er huden på brystet dog helet op igen – og man kan slet ikke se, at hun har fået stråler.

 

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.