Blev mobbet under min uddannelse

Johnny Jack Olsen, har angst og depression

Johnny Jack Olsen har haft depression og angst, siden han var barn. Da han startede på autoteknikeruddannelsen, begyndte han at blive moppet. Det var én af de sværeste perioder i hans liv. Det lykkedes ham dog at gennemføre uddannelsen.

Problemer på uddannelsen

Johnny oplevede ikke de store problemer med at gå i Folkeskolen. Det var først, da han startede på autoteknikeruddannelsen, at problemerne begyndte. 

Jeg blev mobbet rigtig meget, fordi jeg så alternativ ud. Det stod på i de der tre og et halvt år."

Skilte sig ud fra mængden

Han tror, at han blev mobbet, fordi han skilte sig ud fra mængden, og ikke så ud som de andre. Han havde langt hår, og så var han langt mere tilbagetrukket end de andre.

Jeg var ikke den der sociale person, der kunne løbe rundt og komme med sjove vittigheder. Jeg havde det skidt i forvejen. Så jeg sad tit bare med musik i ørerne for at overdøve både dem og tankerne. Det var en af de svære perioder i mit liv.” 

Ville gøre alt for afslutte uddannelsen

Johnny ville gøre alt for at afslutte uddannelsen - selvom han allerede under grundforløbet fandt ud af, at han uddannelsen ikke var ham. Men han følte, at han blev nødt til at gøre ét eller andet. 

Jeg kunne ikke bare stoppe, følte jeg. Jeg blev nødt til at afslutte tingene. Jeg passede bare ikke ind i det fag.” 

Blev også moppet af lærerne

Han blev også moppet af lærerne, hvilket var en medvirkende faktor til, at han havde det så skidt.

Det trak mig rigtig meget ned. Det var nogen af de ting, der gjorde, at min depression blev ekstrem svær at håndtere.” 

En lærer hjalp mig

Der var en lærer, som kunne se, hvor skidt han havde det. Og han var den eneste grund til, at Johnny fik afsluttet uddannelsen. 

Jeg var bange for det hele. Prøver og alt. Jeg vidste, at når jeg skulle til svendeprøve, allerede da jeg startede uddannelsen, var jeg bange for den. Så jeg har gået med den frygt gennem hele uddannelsen. Læren, han sagde til mig – man får normalt ikke for mange chancer – at jeg bare kan prøve, lige indtil jeg har fået det svendebrev.” 

Lykkedes at færdiggøre uddannelsen

Det, at læren som hjalp ham, lovede ham, at han kunne få lov at gå til eksamen lige så mange gange, som det ville tage for ham at består, beroligede Johnny så meget, at det lykkedes ham at bestå eksamen og med et flot resultat.

Selvom jeg aldrig har fulgt med i timerne – det kunne jeg ikke, fordi jeg sad bare med musik i ørerne og havde det rigtig skidt – kunne jeg alligevel slappe så meget af, at jeg fik 10.”