Børnene har håndteret situationen godt

Mette Engel-Holm, har haft en depression

Mette Engel-Holm har haft en depression, som startede med en arbejdsskade i 2012. Hun oplever, at deres tre børn har håndteret situationen godt. Og det mener hun, at der kan være flere grunde til. 

Valgte at involvere lærerne på skolen

De valgte ret tidligt i forløbet at involvere lærerne på skolen. Således at lærerne kendte årsagen, hvis børnene var kede af det eller var lidt trykkede over noget. Hun er glad for, at de valgte det, og de ikke holdt sygdommen hemmelig. 

Min mand holdt sammen på det hele

Hun er overrasket over, hvor godt deres børn har håndteret situation. Hun tror, at det skyldtes, at hendes mand Kim holdt sammen på det hele, så dagligdagen kørte, som den plejede. Hun var godt nok fysisk til stede, men det var ham, der bar ansvaret og sørgede for alt. 

Børnene vidste, at hun ville blive rask igen

Mette mener også, at det har været vigtigt, at de har kunne mærke hende fysisk, har haft stor betydning for børnene. Og så at der har været åbenhed omkring sygdommen. De vidste, at hun ikke ville dø af det, og at det ikke var deres skyld.

De har vidst fuldstændigt, hvad det har drejet sig om, og det tror jeg også har betydet, at det ikke har været så tung en byrde at bære for dem. Min mand har været god til at sige: ”Mor havde lige brug for at hvile sig nu”. Det er jo en del af det. Dermed virkede det ikke som om, at det var forfærdeligt og trist - eller at det hele nu går i kage. Det var bare sådan det var. En naturlighed og åbenhed omkring det har måske også gjort det nemmere for dem at acceptere, at det er så livet nu.”