Børnene kan miste deres far

Iben Thomsen, 43 år. Hendes mand Stefan har kræft.

Iben Thomsen er gift med Stefan, som har uhelbredelig kræft. De har tre børn sammen. For Iben var det tankerne om, at børnene kunne miste deres far, der fyldte mest i den første tid.

Referat af filmens indhold:

Ubærlig tanke at børnene skal miste deres far

For Iben Thomsen var det tankerne om, at børnene kunne miste deres far, der fyldte mest i den første tid. Hun tænkte, at én ting var at hun selv skulle forholde sig til at miste Stefan, noget helt andet var, at hun også villle være nødt til at forholde sig til børnens sorg. Det scenarie var meget skræmmende for hende.

Hvordan håndterer man både egen og børnenes sorg?

Hun blev både bange for og usikker på, hvordan hun skulle håndtere både hendes egen og børnenes reaktion på Stefans død. Hendes tanker gik også meget på, hvordan hun ville håndtere det. Hun gjorde sig for eksempel tanker om, at hun ville være så åben som muligt. Men hun kom aldrig så langt i tankerækken - for hun kunne ikke udholde tankerne.

Børnene har ikke fået direkte besked

Børnene har ikke direkte spurgt om deres far skal dø. Og Stefan og hun har ikke direkte sagt til dem, at Stefen kommer til at dø af kræften. Og det mener Iben heller ikke, at de kan sige noget om, for de ved ikke, hvor mange år han kan leve med kræften.

Været åben over for omgivelserne

De har været åben overfor deres omgivelser omkring Stefans sygdom. Og de har kun oplevet, at omgivelserne har været meget åbne om at tale om det, såvel som de har tilbudt deres hjælp, hvis der skulle blive behov for det.

Børns bekymringer

I en helt konkret situation har Iben overhørt en kammerat til hendes søn Magnus spørge ham, om han ikke var bange for, at hans far ville dø? Magnus stod tavs og svarede ikke rigtigt på spørgsmålet. Iben stod også og ventede spændt på svaret. Men han svarede ikke. I stedet svarede Iben på hans vegne og sagde: 'Jeg kan godt forstå, hvis Magnus er bange for, at hans far skal dø. Det er vi allesammen.... Det er en meget svær situation. Og jo, man kan dø af kræft. Og jo det kan man blive rigtig bange for.'