Bypassoperation

Fakta / animation

En bypassoperation er det samme som en omkørsel af blodet. Ved at sætte et stykke pulsåre fra arm eller ben rundt om forsnævringen, kan blodet løbe som det skal igen.

I videoen får du et overblik over, hvorfor det kan være nødvendigt med en bypassoperation, og et indblik i hvordan denne operation foregår.

Hjertet

Hjertet har som resten af kroppen brug for ilt til at fungere.  Hvis hjertet ikke får det ilt, det skal bruge, føles det som en meget stærk smerte i brystkassen. Denne smerte kalder lægerne angina pectoris. Det skyldes ofte en forsnævring eller åreforkalkning af kranspulsårerne. Disse forsnævringer kommer ofte, fordi man har spist meget fed mad, vejer for meget, har for højt blodtryk, ryger eller har arvelige forhold.

Se hvordan hjertet fungerer i videoen "Sådan fungerer et sundt hjerte".

Bypass

Hvis man finder en forsnævring eller en åreforkalkning, så kan en af løsningerne være en bypassoperation. En bypassoperation er det samme som en omkørsel af blodet. Ved at sætte pulsårer, fra enten ben, arme eller brystkassen rundt om det sted, hvor forsnævringen er, kan blodet nemt komme forbi det sted, hvor der er en forsnævring.

Se fremgangsmåden for en bypassoperation i videoen. 

 

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.