Da Jeanette fik diagnosen

Jeanette Frederiksen, 38 år, har hjertesvigt

I filmen her fortæller Jeanette Frederiksen om at accptere sin sygdom og dens betydning for ens hverdagen.

 

Føler sig stemplet

Jeanette Frederiksen er 38 år, hjertesyg og sygemeldt. Hendes hjerte pumper kun med 30% kraft i forhold til de normale 60%. Hun har haft en blodprop og har fået 3 ballonudvidelser. Sygdommen fylder meget både tidsmæssigt og mentalt i Jeanettes og familiens liv. Diagnosen havde en betydning for hvordan hun opfattede sig selv: 'Jeg føler mig lidt stemplet - det der med at man har fået at vide, at man er kronisk syg'. For hende har det været svært at acceptere, hvor meget hendes sygdom betyder for hendes hverdag. Hun har altid været den, der hjalp andre med alt. Derfor har hun også svært ved at sige fra og har det svært med at andre skal hjælpe hende.

Holde sig i gang

Genoptræning er en vigtig del af hendes hverdag. Hun sørger for at holde sin krop i gang og er i fitnesscenteret hver dag.

Familiens reaktioner

Jeanette har datteren Anna Louise, som er 8 år gammel og meget påvirket af sin mors sygdom. Hun fortæller i videoen, at hun gerne vil sove sammen med mor, så hun kan hjælpe, hvis der skulle ske noget.

 

Se også: Gå eventuelt ned i tid

Se også: Gode råd fra andre med kronisk sygdom

 

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.