Datinglivet med en ny krop

Helle Buch, har brystkræft

Helle Buch fik konstateret brystkræft i det ene bryst for 3 år siden. Hun valgte at få fjernet begge bryster.

Var single fra starten

Helle var single, da hun blev syg. Hun datede, men havde ingen kæreste. Hun har flere gange skrevet med nogen på en datingside. I den situation står hun i et dilemma: Skal hun med det samme fortælle, at hun har fået fjernet brysterne – og få det overstået – eller skal hun vente til et passende tidspunkt. For hun synes jo egentlig ikke, at det er dét, som skal fylde.

Fortalte det med det samme

Hun har prøvet begge variationer. Den ene havde hun skrevet med et stykke tid. Hun fortæller så, at hun har brystkræft, så han skal være indstillet på "at være til numser fremfor bryster". Så skrev han tilbage:

Nej, hvor var det modigt”. Han havde selv prostatakræft. Så det at jeg åbner op, kan nogle gange få andre til at åbne op.”

Deres forhold udviklede sig dog af andre årsager ikke yderligere.

Fortalte det senere

Hun har også prøvet ikke at fortælle noget med det samme, men i stedet vente til de mødtes på en café. På et tidspunkt i samtalen kommer de ind på, at hun er sygemeldt, og hun fortæller det så. Han tog det meget afslappet, men hun kunne alligevel mærke en lille ændring i stemningen.

Men det skulle ikke være os. Det kunne jeg næsten mærke med det samme. Man bruger jo kun nogle få sekunder på at finde ud af, om der er en tiltrækning. Så det er egentlig min sparsomme erfaringer. I forhold til seksualitet og dating er jeg fortsat ude og undersøge nye veje i mit ’brystfrie’ liv.”

 

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.