Det startede med stress

Mette er tørlagt alkoholiker.

Mette Madsen beskriver sig selv som tørlagt alkoholiker. Hun havde et alkoholmisbrug i 12 år, før hun kom ud af det. Bortset fra nogle korte tilbagefald har hun nu været ædru i 13 år.

Higede efter sin mors kærlighed

Mettes misbrug startede, da hun var 30 år. Hun mener, at det handlede om noget stress. Hun higede efter sin mors kærlighed, og ville derfor hele tiden gøre sig dygtigere og dygtigere. Det betød, at samtidig med at hun arbejde som smed, læste hun HF, fordi hun gerne ville være pædagog: ”Og så knækkede filmen. Jeg gik fuldstændig ned med stress.”

Et glas blev til to glas

Hun havde natarbejde på det tidspunkt. Og så fandt hun ud af, at når hun ikke kunne sove, så kunne hun lige tage et glas vin og så gå ind og sove. Og sådan startede det. Og et glas blev til to glas. Hun er aldrig kommet beruset på sit arbejde, men til sidst måtte hun melde sig syg, fordi hun havde drukket for meget. Det var sådan det startede.

Gjorde lige som sin mor

Hun så, hvad hendes egen mor gjorde, da hun var barn. Hun drak også et glas hvidvin eller to. Selv om Mette havde forsvoret, at hun skulle komme til at ligne sin mor. Så var det bare det, hun kendte.

Efter skilsmissen blev det værre

Mette blev skilt i ´98. Det var en beslutning, som de begge tog. Men på det tidspunkt var det ikke hensigtsmæssigt at flytte for sig selv, for det blev det endnu værre af. Så var der ikke længere nogen at stå til ansvar over for andre end hende selv: ”Og det kunne jeg jo ikke engang finde ud af. For mig handlede det om: at skaffe vinen, få det drukket og sove. Jeg fik ikke noget at spise. Jeg fik ingenting. Jeg havde ikke noget liv. Alkoholen styrede mig. Og sådan var det.”