Det sværeste er at acceptere min situation

Mette Engel-Holm, har haft en depression

Mette Engel-Holm har haft en depression, som startede med en arbejdsskade i 2012. Det sværeste ved hendes situation, er at acceptere den. At hendes liv er blevet forandret.

Et forandret liv

Det sværeste for Mette, er at skulle acceptere sin situation. Hun mener, at det måske skyldes, at psykisk sygdom er så tabubelagt. Det gør det endnu sværere at acceptere. 

Hun har især oplevet det som svært at bede om det, hun havde brug. Hun følte ikke, at hun kunne forlange noget af andre, blot fordi hun selv havde det dårligt.

For eksempel beder hun sin mand om at sige tingene på en bestemt måde, for at hun ikke skal få det dårligt. 

Skyldfølelsen fylder meget

Mette oplever meget skyldfølelse omkring ikke at kunne slå til. Det betyder for eksempel, at hendes mand skal spørge hende på en bestemt måde, som ikke giver hende skyldfølelse, hvis hun siger nej.

Føler at hun forlanger meget af sin mand

Hun oplever, at hun forlanger meget af ham. For øjeblikket er han den hovedansvarlige i huset, men han er samtidig også den som arbejder flest timer. Han er også den som kommer hjem og laver aftensmad, hvis Mettes dag har været dårlig.

Og så skal han også acceptere, at hun sidder og græder ovre i et hjørne.

Alle de ting, skal jeg forlange af ham, og jeg skal sætte hans dag ind i kasser. Det er også lidt svært. Jeg ved, at det er et stort offer, han bringer for det her. Det gør det jo ikke lettere at være syg, når man ved, hvad man skal bede andre om.”