Diabetes og uddannelse

Karsten Dyrebjerg - Socialrådgiver

Få støtte under uddannelse.

Når du er under uddannelse og har diabetes, kan du måske opleve at have nogle særlige behov.

 

Det kan for eksempel være i forbindelse med eksamen, hvor du kan få brug for mere tid til en skriftlig eksamen, så du kan gå fra og måle blodsukker og tage insulin. 

 

Muligheden for støtte når du er på en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse hedder SPS, som står for specialpædagogisk støtte. 

 

Du kan tale med din studievejleder om dine muligheder for SPS-støtte. Du kan også læse mere om SPS-støtte på Børne- og undervisningsministeriets hjemmeside. 

 

Oplever du særlige udfordringer på dit studie, er det altid en god idé at tale med din studievejleder eller kontakte Studenterrådgivningen for hjælp og gode råd.

 

I Danmark er der nogle begrænsninger for, hvilke uddannelser du kan blive optaget på, når du har insulinkrævende diabetes. 

 

Du kan endnu ikke komme ind på uddannelsen som politibetjent og andre fag hvor udrykningskørsel er nødvendig og du kan heller ikke uddanne dig til pilot.

 

Derudover anbefales der ikke kørsel med personbefordring, som for eksempel buschauffør, når du har type-1 diabetes.

 

Kilde

Filmene om diabetes er udviklet i et samarbejde mellem Region Sjælland og landets fem Steno Diabetes Centre og Diabetesforeningen.