En dag gik det helt galt

Erik Nielsen er ædru alkoholiker.

Erik Nielsen er alkoholiker, men drikker ikke mere. Han har holdt sig ædru i otte år. Da han stadig drak gik det en dag helt galt. Han kom fuld hjem og gik amok. Konen rejste og de blev skilt. Efter skilsmissen eskalerede hans misbrug.

En dag gik han amok

Det var det sidste tilbagefald, før han blev skilt, som slog det hele i stykker. Han kom fuld hjem. Gjorde som han plejede: Satte sig over ved siden af sin kone, ville lægge en arm om hende og sige: ”Undskyld, jeg skal aldrig gøre det mere”, som han havde sagt utallige gange før. ”Så flyttede hun sig fra mig. Og det havde jeg ikke oplevet før. Så knækkede filmen simpelthen. Jeg fór ud i bryggerset. Hentede en hammer og hamrede løs på billeder af børnene. Min hund hoppede op ad mig og bed mig. Det var så forfærdeligt.”

Dagen efter rejste hans kone fra ham. Og i de efterfølgende år har han kun set hende én gang. Det er ét af de hængepartier, han har tilbage: At få sagt undskyld til hende.

Misbruget eskalerede efter skilsmissen

Efter skilsmissen fandt han et andet sted at bo. Hans misbrug eskalerede og det gik rigtig galt. Han passede stadig sit arbejde, men blev dårligere og dårligere – og mere og mere ødelagt både fysisk og psykisk. Hans åreknuder i halsen sprang og han kastede blod op flere gange. Og han var ved at blive kvalt i sit eget blod. Og alligevel drak han igen: ”Det er jo det, der er så forfærdeligt. Jeg drak sgu igen.”