En Facebook-gruppe kan være en hjælp

Helle Buch, har brystkræft

Helle Buch har brystkræft. Hun foreslår at bruge en lukket Facebook-gruppe blandt de venner, som gerne vil give en hjælpende hånd.

Poster opslag ved behov for hjælp

Helle brugte ikke selv en Facebook-gruppe, da hun havde det værst. Men hun har for øjeblikket en veninde, som er blevet syg. Og hun har oprettet en lukket Facebook-gruppe med 15-20 medlemmer blandt venner og bekendte, som gerne vil give en hjælpende hånd i en svær tid. Her poster hun opslag, når hun har brug for hjælp.

Venner kan byde ind med hjælp og støtte

For eksempel lægger hun datoer for kemobehandlinger op i gruppen, som: Hvem der kan køre mig til behandlingerne? Hvem kan hente mig? Hvem kan sove hos mig i nat? Er der nogen, som kan hjælpe mig med at støvsuge, handle? osv. Og så kan hendes venner melde tilbage, hvornår det passer dem at hjælpe.

Man kan også skrive til hende: Jeg elsker dig overalt på jorden! Øj, hvor er du sej! Det er en god måde at be’ om hjælp og sprede det lidt.”
 

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.