En ny kvindelighed uden bryster

Helle Buch, har brystkræft

Helle Buch fik konstateret brystkræft i det ene bryst for 3 år siden. Hun valgte at få begge bryster fjernet.

At se sig selv nøgen foran spejlet

Helle synes, at det kan være svært at stå nøgen foran et spejl. Med 13 kg vægtøgning. Så spørger hun sig selv: "Hvem er jeg så? Hvem er jeg nu? Og jeg er jo egentlig den samme. Der kommer noget omkring kvindelighed."

Hun har været nødt til at ændre tøjstil, men det giver hende på den anden side også nogle friheder, som hun ikke havde før.

Det er jo klart, at jeg kommer aldrig med kavalergang igen om sommeren og et par struttende bryster. Det bliver ikke sådan! Men jeg tænker også, at kvindelighed er noget, som er indeni. Så det handler jo mere om, hvordan jeg vælger at gå ind i det. Jeg kan jo sagtens være feminin og føle mig godt tilpas – og lidt smålækker ind imellem. Jeg skal bare have fokus på nogle andre ting – nogle andre steder.

Ikke mange kommenterer det

Helle oplever ikke, at der er mange der kommenterer, at hun ikke har nogen bryster. Hun tænker ikke videre over det, når hun er ude: ”Jeg går jo bare ud og er mig!”

Når hun har været på ø-lejr eller andet er der fællesbad med mænd og kvinder sammen. Men der bader hun også. 

Det er jo sådan, som jeg ser ud nu. I stedet for at krybe sammen og forsøge at skjule mig, så viser jeg mig helt åbent. Det er en del af livet på én eller anden måde. Vi kan alle sammen komme ud for ét eller andet”.

 

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.