En opvækst med misbrug

Rico Jacobsen, haft misbrug, angst og depression

Rico Jacobsen har kæmpet med misbrug, angst og depression i mange år. Måske som et resultat af en barndom med en far, der havde de samme problemer. I dag er han både kommet ud af sit misbrug og sin depression. Budskabet om, at det er muligt at komme ud af det, vil han gerne bringe videre til andre  - men det er en benhård proces.

En barndom i et ustabilt miljø

Ricos historie startede allerede tilbage fra da han var barn, hvor han voksede op med en dobbeltdiagnosticeret far. Det vil sige en far, der både var alkoholiker og svært deprimeret. Det har betydet, at han har vokset op i et ustabilt miljø, som har påvirket ham meget.  

Misbruget startede, da han var 15

Hans eget misbrug startede, da han var 15 år. På det tidspunkt blev hans forældre skilt, og de flyttede fra hinanden. Han flyttede sammen med hans mor og lillebror. Det skulle egentlig have været en lykkens tid, men det var ikke det, der skulle vise sig at ske. 

Da jeg var 15 år skete der det pudsige oppe i mit hoved, at al hukommelsen fra min opvækst og op til jeg var de 15 år, blev slettet fra min hukommelse. Det var som et stort sort hul. Jeg kunne ingenting huske. Og så fandt jeg lige pludselig det, der virkede. Det var alkoholen.”

Misbruget eskalerede

Ricos misbrug og depression toppede i perioden fra 2004 til 2008, hvor han nærmest bare hældte mere og mere alkohol på hele tiden – og samtidig havde det psykisk dårligt. 

Alle kan komme ud af det – men man må finde sin egen vej

I dag er han kommet ud af både sit misbrug og sin depression. Han er meget åben om sin historie for at få folk til at forstå, at han har været helt derude, hvor man har kunnet se ham sidde på en bænk med en flaske brændevin. Og alligevel er det lykkes ham at komme ud på den anden side. 

Alle kan godt komme sig uanset hvor håbløst, det har set ud engang. Det er en benhård proces, og man er nødt til at finde sin egen måde at gøre tingene på. Men det kan lade sig gøre.”