Fagfolk om træthed

Sygeplejerske, læge mv.
  • Træthed efter en hjertesygdom kan påvirke dit arbejdsliv.
  • Regelmæssig træning og motion  giver mere energi.
  • Vanddrivende medicin og betablokkere kan gøre dig træt. 

På arbejde igen efter hjertesvigt

Mange hjertepatienter bliver bekymrede og nervøse over at skulle arbejde igen. Det vigtigt at du respekterer at du kan opleve træthed efter hjertesvigt. Men når du føler dig klar, er det også vigtigt at du får talt med din arbejdsgiver om at komme igang igen. Eventuelt kan du arbejde 2-3 timer om dagen eller hver anden dag i starten.

Se mere i filmen "Tilbage til arbejdslivet".

Træning og motion er vigtigt

Motion og træning er vigtigt for alle med hjertesvigt. Motion styrker kroppens kredsløb, nedsætter blodtrykket, iltoptagelsen i kroppen bliver bere, og motion sænker pulsen i hvile. Hvis du dyrker motion og træner regelmæssigt,vil du blive mindre træt, da du bedre kan få vejret. Mange oplever allerede forbedringer efter få måneder med regelmæssig træning.

Få mere viden om motion og træning under "Øvelser, der er godt for hjertet".

Regelmæssig træning 

Når du træner, er det vigtigt at du beslutter dig for at træne på nogle faste tidspunkter. Så er det meget lettere for dig. Det kan være en hjælp for nogen at træne samme med andre. Det gør det lettere at holde ved og komme afsted.

Se mere om fællestræning i filmen "Kom med til træning i Holbæk".

Medicin kan give træthed

Vandrivende medicin og betablokkere kan også give dig træthed.

Vanddrivende kan måske tvinge dig op om natten. Hvis du ofte skal på toilettet om natten, skal du måske tage medicinen på et andet tidspunkt. Fx sen eftermiddag.

Betablokkere virker ved at nedsætte pulsen og få blodtrykket til at falde, og modvirker effekten af adrenalin og styrker hjertet. De kan ofte have den bivirkning, at du føler sig meget træt. Ofte vil trætheden dog blive mindre med tiden.

Få mere viden og vanddrivende medicin og betablokkere i filmen "Flere typer medicin, som tilpasses dig".

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.