Folk vil gerne hjælpe

Johnny Jack Olsen, har angst og depression

Johnny Jack Olsen har haft depression og angst, siden han var barn. I dag har han det godt. Han tror, at det har hjulpet ham, at han har taget imod al den hjælp, han kunne få. Og hans oplevelse er, at folk gerne vil hjælpe.

Har taget imod al den hjælp jeg kunne få

Det som Johnny har gjort for at få det bedre er blandt andet at tage imod al den hjælp, han kunne få. 

”Jeg siger ikke nej til noget. Jeg har været i nogle grupper. Den ene af dem var en mindfulnessgruppe. Den lærte os at føle, hvad der sker omkring én og føle livet. Jeg har fået støtte til alt af mine forældre især. De har virkelig gjort alt, hvad de kunne for mig. Venner og veninder støtter mig.” 

Hans forældre viser forståelse for hans begrænsninger

Hans forældre viser stor forståelse for hans begrænsninger i hverdagen. De ved godt, at når han beder om hjælp, så er det fordi har behov for hjælp

Når jeg beder om hjælp, fordi jeg har det skidt, så er det generelt sådan noget med: ”Kan jeg lige få 5 minutter? ” Så sætter jeg mig lige herover og slapper lidt af. Det er ligesom en timeout nærmest. Det respekterer de.”

Det er ok. at bede om hjælp

Johnny har med tiden lært, at det ok at spørge om hjælp.

I starten var det pinligt lige meget hvad, jeg spurgte om. Jeg følte, at jeg trængte mig på. Jeg var en irritation.” 

Folk vil gerne hjælpe

Hen ad vejen har han fundet ud af, at man ikke er en irritation, fordi man beder om hjælp.

Folk respekterer det, og folk vil rigtig gerne hjælpe. Det er faktisk næsten ligegyldigt hvem, det er. Hvis man har det skidt psykisk, er der faktisk stor forståelse for det, og folk de hjælper.”