Forsøger at fastholde en normal hverdag

Iben og Stefan Thomsen. Han har uhelbredelig kræft.

Stefan Thomsen har uhelbredelig kræft. Han er gift med Iben og de har 3 børn sammen. I filmen fortæller Iben og Stefan om, hvordan de håndterer Stefans sygdom i forhold til børnene. De forsøger for eksempel at fastholde så normal en hverdag som muligt.

Referat af filmens indhold:

Min drøm er at se børnene vokse op

Stefan drømmer om at leve længe nok til at se, børnene flytter hjemmefra - for så vil de kunne stå på egne ben. Tanken om det skulle ske tidligere, er svær, synes han. Han ved, hvor stor betydning det kan få for børnene at miste deres far tidligt, da han engang oplevet, hvor hårdt det var for en klassekammerat, hvis far døde tidligt.

Taler med børnene om sygdommen

Stefan og Iben har talt med børnene om sygdommen, men ikke drøftet de alvorligere ting. De har spurgt en psykolog om, hvordan de skulle håndtere situationen med børnene - og har fået det råd, at man ikke skulle ribbe op i det, hvis der ikke er nogle problemer. Det råd har de fulgt.

Sygdommen må ikke fylde for meget i hverdagen

Stefans kræftform gør, at han kan holde sig i live længe, og derfor tænker Stefan også på, at sygdommen ikke skal fylde for meget for børnene i hverdagen. Han ønsker ikke, at de hele tiden skal gå og være bekymret for, om han dør nu, eller nu, eller nu.... 'De skal ikke opleve at have en far, der går og lider', udtaler Stefan og fortsætter - ' og jeg synes jo heller ikke selv, at jeg går og lider'. Stefan synes, at han lever så godt han kan, og at han er ved godt mod.

Børnene skal have lov at være, som de plejer

Iben synes, at Stefans accept af sygdommen, og den stemning, som han er med til at skabe i hjemmet er mere end guld værd for børnene. Selv om den yngste af børnene kan være lidt af en udfordring nogle gange, er der plads til, at han kan sige 'dumme far', 'skrid' osv. Der er plads til, at børnene kan være som de plejer. De skal ikke passe på, hvad de siger til deres far, fordi han måske bliver ked af det. For Iben er det, at de får lov til at følge deres udvikling.

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.