Forsøger at undgå at blive presset i hverdagen

Bokja Hansen, har haft en depression og en spiseforstyrrelse

Bokja Hansen har haft en depression og en spiseforstyrrelse. I dag har hun det godt, men hun ved også, at hun skal forsøge at undgå at blive presset i hverdagen for at blive ved med at have det godt.  

Kan ikke tåle at blive presset for længe

Der er rigtig mage ting, som hun gerne vil og skal nå. Og hun kan godt finde på at have rigtigt travlt- i alt fald oppe i sit hoved. Men hun ved også, at hun skal passe på ikke at overanstrenge sig: 

Jeg ved også godt, at jeg ikke skal være for presset ret længe. Det går ikke. Jeg har heldigvis min mand, som er rigtig god til at bremse mig, når jeg får for mange gode idéer til, at jeg får for travlt.” 

Bokjas mand har dog lært hende at slappe af en gang imellem. Det har hun aldrig kunnet før. 

Struktur på hverdagen

Det er vigtigt for hende at strukturere sin hverdag. Og til det bruger hun en kalender, som er uundværlig redskab til det. Her skriver hun alle de ting op, som hun skal. Derudover bruger hun en whiteboardtavle, som de startede med at bruge, da børnene var små. 

Accepterer ”nede”- dage

Hun ved godt, at hun kan komme ud i krisesituationer. Og hun ved, at hun har dage, hvor hun er helt nede og bare er rigtig ked af det. 

Der er dage, hvor jeg bare skal være helt for mig selv. Der skal jeg have lov til at gå en lang tur, cykle eller noget af det, som gør, at jeg kan klare hverdagen igen.”