Gør mange ting for at holde humøret oppe

Helle Buch, har brystkræft

Helle Buch fik konstateret brystkræft i det ene bryst for 3 år siden. Hun gør mange ting for at holde humøret oppe, som for eksempel at meditere, synge eller spille musik. Og så har hun lært, at hun har det bedst med at gøre ting langsomt.

Meditation og musik

Helt konkret så kan Helle lide at meditere, synge eller spille musik. Hun elsker musik og spiller selv lidt guitar, hand drum mv. Nogle gange er det helt stille musik og andre gange er der fuld knald på.

Hilser hver dag velkommen!

Når hun står op om morgenen, trækker hun mørklægningsgardinerne op og stiller sig foran vinduet spreder armene og siger ”Ta, ta!”

Nogle morgener så føler jeg ikke TA, TA!” – så føler jeg måske bar ”ta, ta….” – følelsen er der måske ikke lige helt. Men det er ok. Jeg gør det alligevel. Og så er der alligevel noget inden i mig, der smiler, for det lidt fjollet at stå der og sige ”ta, ta!”. Så er jeg i gang på én eller anden måde.”

Godt at gøre ting langsomt!

Helle har dog også dårlige dage, hvor hun er smådeprimeret, træt, har lav energi, problemer med hukommelsen og koncentrationen.

Jeg har en del senfølger af antihormonbehandlingen. Jeg har lige som skullet revidere mit liv: Hvad skal jeg nu? Og i hvilket tempo? Og hvad vil være godt for mig?

I den forbindelse har hun for eksempel fundet ud af, at det vigtigt at sætte tid af:

Det er godt for mig at gøre ting langsomt!”

 

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.