Har mistet håret for en periode

Charlotte Poll, har brystkræft

Charlotte Poll har brystkræft. Hun har været i behandling i et år og har haft en del bivirkninger. I forbindelse med kemobehandlingen begyndte hendes hår at visne, men nu er det heldigvis ved at gro ud igen.

Meget mærkeligt at se sig selv skaldet

Charlotte har haft langt hår siden 2. klasse. I forbindelse med kemoterapien begyndte håret at visne. Til sidst havde hun blot havde en lille tut bag på hovedet.

Da jeg havde gået med den der visne hårtut i en uges tid, sagde jeg til min mand: Nu klipper vi skidtet af! Så klippede jeg den af, og han tog maskinen, og så kørte vi ellers resten igennem. Det var meget meget mærkeligt at se sig selv helt skaldet!”

Foretrak en hue frem for en paryk

Hun fik tilbudt en paryk, og afprøvede den også i en periode, men følte sig ikke særligt godt tilpas med den. I starten brugte hun den, når hun var ude. Men så kom den til at sidde skævt, når hun skulle give andre knus – eller også kom brillerne til at sidde skævt.

Hun følte sig akavet med den og når hun skulle ud begyndte hun at tænke: Øv, skal jeg nu have den på? Den fyldte i det hele taget meget i hendes bevidsthed. I stedet begyndte hun at tage en hue på. Og den har hun brugt lige siden. 

Håret er begyndt at vokse ud igen

Hun har ikke været superked af at have mistet håret for en periode.

Jeg synes selv, at jeg har sådan en pæn hovedform, der egentlig kan bære det. Det har jeg i alt fald bildt mig selv ind. Så jeg har ikke været sådan super ked af det.”

Det varer heller ikke længe, før hun kan smide huen, for hendes hår er begyndt at vokse ud igen. Hun glæder sig til at gå sommeren i møde med en korthårsfrisure.

 

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.