Har været ved at dø flere gange

Lars Petersen er alkoholiker.

Lars Petersen har haft et overforbrug af alkohol det meste af sit liv. Han har været ved at dø flere gange på grund af sit misbrug. Alligevel føler han sig privilegeret, fordi han er blevet klogere på sig selv som menneske.

Tilbagevendende depressioner

Lars er godt klar over, at der kan komme nogle ting med helbredet, når man som ham har drukket massivt i årevis. Han begyndte for eksempel på et tidspunkt at få nogle tilbagevendende depressioner. ”Sidste gang var meget kraftigt. Der var jeg psykotisk. Så nu tager jeg antidepressiv medicin – og det bliver jeg ved med.”

Bilulykke, betændelse i bugspytkirtlen og selvmordsforsøg

Han har været ved at dø flere gange på grund af alkohol. På et tidspunkt kørte han galt i sin bil, hvor han fik smadret sit ben og sine tænder. Hans levertal har regelmæssigt været tårnhøje og han haft alvorlig betændelse i bugspytkirtlen. Han har også forsøgt at tage sig eget liv, da han havde en depression.

Blevet klogere på sig selv og livet

I dag føler han sig privilegeret, fordi han er blevet så meget klogere på sig selv generelt og livet i særdeleshed. ”Om jeg havde gennemgået den udvikling, hvis jeg havde været igennem hele den mølle med gentagne tilbagefald, kure og terapeuter. Det ved jeg ikke. Men jeg er et rigtig godt sted nu med mig selv som menneske. Men jeg er også rigtig ked af de ting, som jeg har gjort - og de mennesker, som jeg har skadet undervejs. Specielt min søn kunne godt have været det foruden.”