Hellere nyde tiden end jagte en behandling

Henrik Balch, 61 år (uhelbredelig kræft)

Henrik Balch har uhelbredelig kræft. Han har valgt behandlingen hos det etablerede sundhedsvæsen frem for at jagte alternative behandlingsmuligheder. I stedet vil han bruge tiden på at nyde den sidste tid med familien.

Aldrig haft skyldfølelse

Da Henrik Balch blev syg, havde han ikke behov for at give nogen skylden for det. Han følte ikke, at der var nogen årsag til, at han var blevet dødssyg - eller at han havde gjort noget forkert. Han gav for eksempel ikke en forkert livsstil skylden for sin sygdom, for han havde levet et rimeligt afbalanceret og normalt liv, indtil han blev syg. 

Derfor så han udelukkende sin sygdom som et uheld, uheldige omstændigheder - en mutation. Han har aldrig haft det sådan, at hvis bare han havde gjort det og det, så var det nok aldrig sket.

Valgte den etablerede behandling

Henrik så flere valgmuligheder, da han skulle vælge behandling. Han kunne vælge at lade det etablerede sundhedssystem varetage behandlingen - og acceptere behandlingens mere eller mindre effektive virkning. Og så kunne han bruge sin tid på at leve livet og være sammen med Merethe, børn og børnebørn.

Fravalgte at jagte alternative behandlingsmuligheder

Den anden mulighed kunne være at gå på jagt efter alternative behandlingsmetoder. Men hvis han gjorde det, ville han fylde resten af sit liv med behandling. Han ville hele tiden være på jagt efter nye behandlingsmuligheder - og hele tiden være uskker på, om det han så valgte, ville være godt nok i forhold til noget andet.

På den måde ville hele hans liv blive fyldt med usikkerhed, uro, tvivl og bekymring. Det ville ikke være noget liv, synes han. Det blev tydeligt inden i ham selv, fortæller han: 'Jeg kan ikke overleve det her og jeg skal ikke overleve det her. Men jeg skal i alt fald være i live, mens jeg er her'.

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.