Hjælp til rygestop

Karin Aagaard Madsen, sygeplejerske

Den mest effektive måde at stoppe med at ryge på, er ved at bruge rygestopmedicin samtidig med rådgivning.

Dvs. tyggegummi, plaster med nikotin eller rygestoppiller samtidig med, at du får rådgivning fra en rygestoprådgiver.

En rådgiver kan hjælpe dig igennem forskellige faser af et rygestop, alt fra at du måske kun lige er begyndt at overveje at stoppe, til de perioder, hvor det kan være svært at fastholde et rygestop og/eller, at motivationen ikke er så stor, som den måske tidligere har været.

Alle kommuner tilbyder gratis rygestoprådgivning til alle borgere. Hvis du vil vide mere om disse tilbud, kan du finde yderligere oplysninger på sundhed.dk/borger.

STOPLINIEN er gratis

Du kan tale med din egen læge, eller du kan ringe gratis til STOPLINIEN på tlf. 80 31 31 31. Du kan også sende en SMS med teksten ”Rygestop” til 1231, så ringer de dig op. På denne måde er du hurtigt i gang. STOPLINIEN er Sundhedsstyrelsens gratis tilbud til alle borgere.

Alle medarbejdere på STOPLINIEN er uddannet rygestoprådgivere. De er eksperter i at hjælpe alle slags borgere med at finde ud af, hvad de præcist har brug for, for at blive røgfri. STOPLINIEN kan desuden henvise dig direkte til et tilbud i din egen kommune.

På apotekerne kan du også finde materiale omkring rygestop, og personalet kan vejlede dig om de lægemidler, der modvirker abstinenserne ved rygestop. Der findes også hjemmesider på internettet, der kan støtte dig i et rygestop. På internettet kan du for eksempel finde stoplinien.dk, men også e-kvit.dk som er et digitalt rygestopprogram. E-kvit findes også som en app.  

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.