Hjemmesygeplejerske

Karina Bernth, sundhedskonsulent

Du kan få besøg af en hjemmesygeplejerske, hvis du har behov for det. Det er kommunen eller en læge, der vurderer, om du har et behov.

Hjemmesygeplejerskens opgaver

Sygeplejersken yder pleje og behandling i dit hjem på alle tidspunkter i døgnet. Sygeplejersken kan for eksempel behandle sår, give medicin, tilse dig under sygdom og rådgive og vejlede dig om, hvordan du forebygger sygdom og lindrer symptomer. Desuden kan sygeplejersken yde pleje og omsorg ved vanskelige og længerevarende sygdomsforløb.

Har du behov for en hjemmesygeplejerske?

Hvis du eller dine pårørende gerne vil i kontakt med en hjemmesygeplejerske, kan du henvende dig til visitationen i din kommune. Du kan også få en henvisning fra din egen læge, en speciallæge eller en læge på sygehuset. Din læge kan informere yderligere om dine muligheder for hjemmesygepleje.

Andre muligheder

I nogle kommuner er der nu også mulighed for, at komme i direkte kontakt med en kommunal sygeplejerske på en sygeplejeklinik. I nogle kommuner skal man bestille en tid, som man gør hos lægen, og i andre kommuner behøver man ikke en tid, men kan møde op på klinikken. Du kan henvende dig til din kommune for at få mere information om dine muligheder.