Hold dig i form

Karin Aagaard Madsen, sygeplejerske

Det er vigtigt, at du prøver at holde hele din krop i gang frem mod operationen. Jo bedre din form er før operationen, desto hurtigere får du det godt igen efter operationen.

Det er vigtigt, at du prøver at holde hele din krop i gang frem mod operationen, så du hurtigst muligt kan få det godt igen efter operationen. Jo bedre form du er i inden operationen jo lettere er det for dig, at komme i gang med dine almindelige hverdagsaktiviteter og genoptræning. Det kan selvfølgelig være vanskeligt at gøre i praksis, hvis du har mange smerter og derfor har svært ved at bevæge dig. Gør hvad du kan, når du har overskud til det og gerne så ofte som muligt.

Efter operationen vil du skulle bruge krykkestokke. Det kræver en del af dine arme og skuldre. Og det ben som ikke er blevet opereret bliver også belastet mere lige efter operationen, hvor dit opererede ben gør ondt og føles tungt.

Det er derfor vigtigt, at du prøver at holde hele din krop i gang frem mod operationen. Jo bedre din form du er før operationen, jo hurtigere kan du få det godt igen efter operationen.

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.