Hvem kan søge om tilskud til specialsko?

Anja Egeskov Nørris - Fodterapeut

Tilskud til specialsko

Du kan søge om tilskud til specialsko, hvis du har diabetes og;

  • har neuropati (føleforstyrrelser). Din neuropati skal være en følge til din diabetes. Og dine sår på fødderne skal skyldes fejlstillinger.
  • får amputeret tæer eller dele af foden, så du ikke kan bruge almindeligt fodtøj.
  • har fejlstillinger, så du får uhensigtsmæssigt tryk under foden eller ovenpå tæerne.

 

Hvordan søger jeg tilskud?

Går du til sårbehandling på et sårambulatorie, vil dine behandlere måske tale med dig om mulighederne for specialsko. De kan også hjælpe dig med at ansøge om tilskud til sko og/eller indlæg, eller det du har brug for i din situation.

Er du ikke tilknyttet et sårambulatorie, skal du selv søge om tilskud. Det gør du via Borgerservice. Går du til behandling hos en fodterapeut, kan de hjælpe dig med at søge tilskud til det, som du har behov for.

 

Må jeg bruge mine gamle sko, imens jeg venter på fodtøj fra skomageren?

Du skal ikke bruge dine gamle sko, imens du venter på dine specielsko. Dine gamle sko kan være en af årsagerne til, at du har fået et sår. Du risikerer derfor nye sår, hvis du bruger dine gamle sko.

Du skal bruge det fodtøj, du har fået på sårambulatoriet, så længe du har sår på dine fødder. Du skal ikke gå i gang med at få lavet nye sko før dit sår er helet helt op.

Husk på, at det ikke er sikkert, du behøver special sko eller indlæg, hvis du har fået sår. Det kan være at det, fodtøj du har, ikke passer til dine fødder. Lad din fodterapeut eller behandler på sårambulatoriet afgøre, om du kan bruge dine sko, når dit sår er helet op. En fodterapeut kan også hjælpe dig med at finde nye sko eller indlæg. De kan også hjælpe dig med, hvordan du ser, om et par sko passer til dine fødder.

 

Kilde

Filmene om diabetes er udviklet i et samarbejde mellem Region Sjælland og landets fem Steno Diabetes Centre og Diabetesforeningen.