Hverdagen har fungeret på trods af alt

Finn Olsen, har fået nye knæ og hofter

Finn Olsen er brolægger og har over en periode på 2-3 år fået udskiftet begge knæ og hofter på grund af slidgigt. Han er gift med Lone Olsen, som har en diskusprolaps.  Det har derfor været en hård periode at komme igennem alle Finns operationer, da de begge har været immobile i et vist omfang. 

Det sociale liv blev begrænset

Finns slidgigt påvirkede parrets sociale liv i nogen grad, på grund af hans nedsatte bevægelighed. Men de forsøgte at lave de samme ting som før, blot kom Finn nu på krykker. Der var dog ting, de måtte sige nej til.

Hjemmet blev lidt forsømt for en periode

Det har tidligere været Finn, der stod for rengøringen i hjemmet, men han kunne ikke gøre det længere på grund af slidgigten. Da Lone har en diskusprolaps kunne hun heller ikke gøre rent, da hun ikke må lave ting, som belaster ryggen. Der var derfor en periode, hvor ingen af dem var i stand til at gøre rent.

Heldigvis kunne deres datter hjælpe dem igennem perioden. De følte sig pressede på det praktiske arbejde i hjemmet, og de oplever, at hjemmet blev forsømt i den periode, hvor operationerne stod på.

Familien accepterede situationen, som den var

Både børn og børnebørn har accepteret Finns situation. Selv barnebarnet Oliver har været opmærksom på, at Finn skulle hjælpes, og at der skulle passes på morfar. På trods af alt har hverdagen dog fungeret.

Se også videoen "At være par i en svær tid".

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.