Hvordan får jeg tilskud til en fodterapeut

Cille Holse - Fodterapeut

Tilskud til fodterapi

Har du diabetes, kan du få tilskud til fodterapi. Du får henvisningen fra din egen læge eller der, hvor du går til kontrol med din diabetes.

 

Har du nedsat syn eller nyrefunktion på grund af din diabetes, kan du hjælpe lægen med at udfylde din henvisning korrekt. Det gør du ved at minde lægen om at sætte kryds i de felter, der er relevante for dig. Oplysningerne er vigtige for fodterapeuten, når dine fødder skal kontrolleres ved den årlige fodstatus. 
 

Henvisningen er elektronisk og skal aktiveres af en fodterapeut, inden der er gået seks måneder. Når du har bestilt en tid hos en fodterapeut, bliver din henvisning aktiv. Den aktive henvisning gælder resten af dit liv. Også selvom du skifter fodterapeut.
 

Du får kun tilskud, hvis du vælger en statsautoriseret fodterapeut. Sørg for at vælge en fodterapeut med ydernummer. Alle statsautoriserede fodterapeuter er uddannede til at behandle dine fødder, men du kan kun bruge din henvisning og få tilskud hos de fodterapeuter, som har et ydernummer. Et ydernummer er det, som giver dig ret til at få tilskud.
 

sundhed.dk kan du finde de fodterapeuter i dit område, der har et ydernummer. Kig efter klinikker, hvor der står ”Fodterapeut med tilskud fra regionen”.

 

Hvad koster det at gå til fodterapeut?

Det er ikke gratis at gå til fodterapeut, selvom du får tilskud. Derfor skal du være opmærksom på, at du selv skal betale en andel. Du kan spørge fodterapeuten, hvad du selv skal betale. Beløbet kommer nemlig an på, hvilken behandling du får. Priserne er bestemt af det offentlige, og er derfor de samme uanset hvilken fodterapeut, du går til.
 

Har du aldrig været til fodterapeut før, vil behandlingen starte med, at du får lavet en fodstatus. Din fodstatus er udgangspunktet for din behandling. Den bestemmer også hvad, du kan få tilskud til. For at få tilskud skal du have lavet en ny fodstatus hvert år.
 

Er du i tvivl, om du kan få tilskud, kan du altid ringe og spørge fodterapeuten, inden du bestiller en tid.

 

Kilde

Filmene om diabetes er udviklet i et samarbejde mellem Region Sjælland og landets fem Steno Diabetes Centre og Diabetesforeningen.