Iltapparat

Kurt Nielsen - Person med svær KOL

"Alt tager længere tid med iltapparatet, men det er en kæmpe hjælp"

Det fortæller Kurt Nielsen, som får ilt 16 timer i døgnet. Ilten har hjulpet ham enormt meget. For et år siden kunne han næsten ingenting, fordi der ikke var ilt nok i systemet.

 

Før og efter ilt

Nu kan Kurt både gå til fitness og gå rundt udendørs. Tidligere sov Kurt også meget uroligt, og det tærede på både Kurt og hans kone. Udover søvnen, har ilten også haft en positiv effekt på Kurts hukommelse. Før Kurt fik ilt, gentog han de samme spørgsmål mange gange, og glemte det igen. Det var ikke noget Kurt selv lagde mærke til, men det gjorde hans kone, og det var både trættende og bekymrende for hende.

 

Fordomme om KOL

Kurt savner en generel accept af sygdommen KOL. Han møder ofte fordomme om, at man selv er skyld i sygdommen, fordi man måske har røget. Men sådan er det i virkeligheden med rigtig mange sygdomme. Det er vigtigt, at iltbrugere og personer med KOL ikke isolerer sig. Der er rigtig mange, der lever med det. 

 

 

 

 

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.