Inden længe bliver vi nødt til at flytte

Hanna og Ove Næshave, hun har gennemgået 3 knæoperationer

Hanna Næshave har gennem mange år haft problemer med sit ene knæ og er blevet opereret flere gange. Problemerne med knæet og det faktum, at de begge bliver ældre betyder, at hun og hendes mand Ove Næshave har indset, at de ikke kan blive ved med at magte at passe hus og have. 

Flytte til et etplans hus

Hanna og Ove Næshave har indset, at de ikke kan blive boende i deres hus, fordi de ikke kan blive ved med at magte at passe hus og have. I stedet vil de inden for de næste 4-6 år finde et etplans hus inde i byen uden trapper og med en lille have.

Rejserne prioriteres højt

De prioriterer deres rejser højt, og økonomien planlægges også derefter. De vil gerne fortsætte med at rejse så længe, det er muligt for dem fysisk. For som Ove siger: ”Den dag vi sidder i rullestolen, vil det ikke længere være så nemt at rejse.”

Måske rejse på en anden måde

Ove fortæller, at de jo allerede nu ikke kan det samme, som de har kunnet tidligere. Og de ved også, at det kan ende med, at de må rejse på en anden måde end nu. På et tidspunkt bliver det måske ren liggestolsferie uden de store aktiviteter, fordi de ikke kan holde til at være fysisk aktive på rejserne. Lige nu tager de dog én dag ad gangen og ser, hvad fremtiden byder.

Se også videoen "Mit dårlige knæ er blevet en del af mit liv".

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.