Jeg efterlader en stemme til mine børn

Henrik Balch, 61 år, har uhelbredelig kræft

Henrik Balch har uhelbredelig kræft. Han er gift med Merethe. De har ingen børn, men han har voksne børn fra et tidligere ægteskab. Det er vigtigt for ham at efterlade en form for eftermæle til Merethe, børn og børnebørn. Det har han valgt at gøre gennem en video, og så vil han gerne skrive et brev til hver enkel. 

Referat af filmens indhold:

Levende billeder og en stemme

Henrik fortæller, at der er nogle ting, som er vigtige for ham i forhold til at afslutte livet. Børnene efterspurgte for eksempel en stemme, når han ikke er der længere. Det har medført, at de har lavet en video, hvor de sidder og taler med ham, så de kan høre hans stemme. Det bliver samtidig en form for eftermæle for hans børnebørn. På den måde har de et levende billede af ham - og en stemme. For noget af det man hurtigt mister, når nogen dør, er lyden af deres stemme.

Et personligt brev til hver enkel

En anden ting, som er vigtig for Henrik, er at få skrevet et brev til børnene og til Merethe. Det skal være et kærlighedsbrev. Det skal skrives både for deres skyld men også for hans egen, så han får beskrevet den kærlighed, som han ikke har mulighed for at give udtryk for, når han ikke er der mere. 

Svært at få skrevet brevene

Det er dog svært for ham at få skrevet brevene, da det er noget meget sårbart. Han vil gerne skrive det rigtige, men hvordan gør man det? Så han udskyder hele tiden opgaven. De har dog aftalt, at han skal skrive brevene, mens Merethe er ude at rejse nogle dage. Så vil han få det gjort, for det ligger hele tiden i baghovedet og fylder.