Jeg er blevet begrænset i min hverdag

Hanna Næshave, har gennemgået 3 knæoperationer

Hanna Næshave er altid bange for at gå og falde, så hun kigger altid ned i jorden for at være opmærksom på ujævnheder eller glat underlag. Konsekvensen af det dårlige knæ betyder f.eks. at hun ikke kan gå så langt, og hun kan ikke længere passe sin have.

Referat af filmens indhold:

Altid bange for at falde

Hanna Næshave er altid bange for at gå og falde, så hun kigger altid ned i jorden for at være opmærksom på ujævnheder eller glat underlag. Grunden til at hun er bange for at falde er, at hun har svært ved at komme op af sig selv og stå igen.

Kan ikke længere gå så langt

Konsekvensen af det dårlige knæ betyder f.eks. at hun ikke kan gå så langt og derfor ikke længere går så mange ture med sine hunde. Når hun har gået, har hun desuden brug for at sidde med benet oppe for at få ro i det. 

Kan ikke længere passe sin have

Det værste er dog, at hun ikke længere kan passe sin have. Hun kan f.eks. ikke længere komme ned i knæ, så hvis hun skal lave noget i haven bliver det i strakt stilling.

Må lære at leve med det

Hendes læge mener, at hun kan det, man kan forvente af en kvinde i hendes alder. Hun har erkendt, at hun skal lære at leve med den krop, hun har nu. Men det betyder også, at hun må tage sig sammen hver dag for at komme i gang.

Se også videoen "Rollator, badebænk og højt køkkenbord".

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.