Jeg lever i nuet

Stefan Thomsen, 55 år, har kræft.

Stefan Thomsen har uhelbredelig kræft. Han oplever, at han mere i live nu end før han fik kræft. Han nyder f.eks. meget mere at være sammen med familie og venner end tidligere. Han ser kræften som et signal om, at det var tid at ændre retning i livet.

Kun den nærmeste fremtid tæller

Stefan fortæller, at han bruger mere tid på at tænke, hvad han skal i den nærmeste fremtid, end hvad han skal langt ude i fremtiden. Inden han fik kræft tænkte han meget mere på, hvad der skulle ske i fremtiden, for eksempel med hensyn til gøremål: 'Så skal jeg have gjort det', og 'Så skal jeg huske det' osv. Sådan er det ikke i dag. Til gengæld har han svært ved at huske, så han er nødt til at lave huskelister.

Bruger ikke tid på at bekymre sig om småting

Han tror også, at han før i tiden brugte meget tid på at bekymre sig: 'Hvilke konsekvenser har det, at jeg gør det her?' Det tænker han ikke så meget over i dag. Han mener, at det hænger sammen med, at når man har set døden i øjnene, og at konsekvensen er, at man er fuldstændig væk fra jorden, så bliver alt andet ligegyldigt.

Tager ikke længere andres opførsel så tungt

Når han tænker tilbage på sit liv, har han nogle gange været ked af det  - eller stødt over nogen har sagt noget til ham eller deres opførsel - eller afvist ham på en eller anden måde. Så tænker han nu, at det var da fjollet, at han dengang tog sig det så nært. Sådan har han det ikke i dag.

For som han siger: 'Når man har fået smidt døden op i ansigtet, som jeg har, så har man fået den ultimative afvisning, og så er der ikke så mange afvisninger, der kan have nogen som helst betydning'.

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.