Jeg passer på mig selv

Merethe Hallingskog, manden har uhelbredelig kræft

Merethe Hallingskog er gift med Henrik Balch, som har uhelbredelig kræft. Hun mener, at det er vigtig, at man som pårørende passer på sig selv og gør noget, som man har lyst til og får det godt af.

Gør ting hun holder af

Merethe fortæller, at det er vigtigt for hende at foretage sig nogle ting alene, som giver hende gode oplevelser. Hun gør nogle ting for sig selv, som hun får det godt af. Hun går for eksempel til psykolog, fastholder relationerne til sine børn og veninder og tager på kursus. Alt sammen noget som giver hende ny energi. Hun er også ved at undersøge mulighederne for at komme i en pårørendegruppe via Kræftens Bekæmpelse. 

Vigtigt at glædes over noget

Hun fortæller, at det også er vigtigt for hende at opleve noget, som hun kan glædes over. Det kan for eksempel være fællesaktiviteter som dans. Det er dog ikke længere muligt at tage ud at danse i samme grad som tidligere på grund af Henriks sygdom. Dansen har ellers givet hende mange gode oplevelser, hvor de har været sammen med mennesker de holdt af, god musik, og hvor bevægelsen i dansen er lidt lige som livet.
(Filmen slutter med, at Henrik og Merethe danser tango).