Kunne godt forstå, hvis han havde forladt mig

Mette Engel-Holm, har haft en depression

Mette Engel-Holm og Kim Olsen er gift. Hun har haft en depression. Hun har aldrig været bange for, at Kim ville forlade hende, men hun kunne på den anden side godt forstå det, hvis han havde gjort det.

Er jeg en god nok kone?

Mette har haft mange følelser af ikke at kunne gøre det godt nok for sin mand, Kim. Ikke kærlighedsmæssigt – for det har ikke ændret sig. Men når det handler om at være den kone, som man forventer en kone skal være. Selv om hun godt er klar over, at det nok mest handler om hendes egne forventninger til sig selv.

Vil han forlade mig?

Hun har aldrig været bange for, at Kim ville forlade hende – selvom hun godt ville have kunne forstå, hvis han havde gjort det. 

Kim har været tydelig i, at det slet ikke var på bordet på noget tidspunkt, og det har jeg stolet helt på. Når det er sagt, tror jeg også godt, at jeg kunne have forstået, hvis han havde gjort det. Fordi det er hårdt arbejde. Jeg ville godt have kunnet forstået, hvis man havde givet op.”

Ville have forstået ham, hvis han havde forladt mig

Hun ville selv gerne havet kunnet kaste håndklædet i ringen og stikke af fra det, men for hende var det jo ikke nogen mulighed.

Det er rigtig, rigtig hårdt. Når man står med valget, ville jeg godt kunne forstå, hvis han sagde, at han ikke kunne mere.” 

Tanken har aldrig strejfet ham

Kim har aldrig overvejet at forlade Mette. Og han har ikke nogle forventninger til Mette om, hvordan en kone skal være eller gøre.

Tanken har ikke engang strejfet mig. Jeg har slet ikke tænkt på det. Jeg synes, at Mette har bidraget med det hun kunne, og det hun kan. Det har været helt fint for mig.”