Mette bruger kræfterne på at være sammen med børnene

Mette Engel-Holm, har haft en depression

Mette Engel-Holm og Kim Olsen er gift. Hun har haft en depression Da hun var syg måtte hun overlade størstedelen af de praktiske gøremål i familien til Kim – og hun har stadig ikke så mange kræfter. Men kræfterne skal primært bruges på at være sammen med børnene. 

Der er endnu ikke ligevægt

Mette har fået det bedre, men hun synes stadigvæk, at hun lægger enormt meget over på andres skuldre – specielt Kims. Og hun føler stadigvæk, at hun ikke kan leve op til det, hun burde, og at der ikke er lige vægt i arbejdsfordelingen i familien. 

Der er andre opgaver end de praktiske

Kim giver hende ret i, at når det kommer til de praktiske ting, så laver han mere end hende. Men for ham betyder det ikke så meget. I stedet værdsætter han, at hun prioriterer at være sammen med børnene. Det kan han nogen gange godt selv glemme at prioritere. 

Børnene er vigtigst

Det er helt bevidst, at Mette prioriterer at bruge sin kræfter på børnene. Det er noget, som de har talt om.

Det er vigtigt for mig, at børnene føler, at jeg er til stede. Når jeg endelig har nogle kræfter føles det fuldstændigt åndssvagt at skrælle gulerødder. Det er ikke fordi, jeg ikke vil hjælpe, men jeg vil gerne byde ind med noget, som børnene kan huske.”

Vigtigt med kvalitetstid

Hun vil hellere bruge sine kræfter på noget, hvor det er fællesskabet, der bliver prioriteret. Hun tror også, at Kim er blevet mere opmærksom på at være sammen med børnene.

Vi har jo altid være meget sammen med dem, men det er blevet endnu vigtigere i den situation, vi står i, at de får noget kvalitetstid med deres forældre.”