Min beslutning om at fjerne det raske bryst mødte modstand

Helle Buch, har brystkræft

Helle Buch fik konstateret brystkræft i det ene bryst for 3 år siden. Hun fik fjernet brystet og besluttede efterfølgende også at få det raske bryst fjernet. Det mødte en del modstand fra hendes behandlere på sygehuset.

Tog beslutningen efter lang betænkningstid

Helles beslutning om at få fjernet det raske bryst mødte en del modstand på trods af, at hun havde haft lang tid til at overveje, hvad der var det rigtige for hende. Hun tog sin beslutning og bad den onkologiske afdeling, hvor hun havde fået sin kræftbehandling om at blive henvist til den kirurgiske afdeling.

De sendte hende dog hjem to gange for at ”tænke det mere igennem”. Også selv om hun sagde: ”Jamen, jeg har jo haft 1½ år til at tænke det her igennem.”

Holdt fast i beslutningen

Hun holdt dog fast i beslutningen:

Der var jeg glad for, at jeg var stærk og holdt fast i mit eget, for jeg kan godt have en tendens til, at når der er nogen, der siger noget – og de har jo virkelig forstand på det – så må det være sådan. Så er det godt at mærke efter!

Hav tillid til min beslutning!

Hun bad dem have tillid til, at når de nu havde bedt hende overveje det to gange mere, at så var det rent faktisk hendes beslutning. Og hver gang hun blev sendt hjem, blev hun usikker på beslutningen:

Er det mig eller …? Man bliver ligesom i tvivl om ens beslutning (….) men det er jo ikke bare en overnight-beslutning, som jeg har taget.”  

 

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.