Mine senfølger efter kræftbehandlingen

Helle Buch, har brystkræft

Helle Buch fik konstateret brystkræft i det ene bryst for 3 år siden. Hun oplever en række senfølger af kræftbehandlingen. Især træthed, koncentrations- og hukommelsesbesvær.

Koncentrationsbesvær og træthed

Helle oplever, at hendes senfølger fra kemobehandlingen især handler om træthed, koncentrations- og hukommelsesbesvær.

Jeg kan få sådan nogle blinde spots. Så kan jeg ikke huske et ord – eller … der er ét eller andet med hukommelsen. Og jeg skal have mange flere pauser end før.”

Noget i hovedet er forandret

Hun oplever, at der er noget i hovedet, der er forandret:

Jeg har det ligesom om, der er ét eller andet oppe i hovedet, der er forandret. Som om noget er slidt på én eller anden måde.”

Ondt i knoglerne

Hun havde i forvejen slidgigt og antihormonbehandlingen har ikke gjort det bedre. Derfor døjer hun en del med ondt i knoglerne, blandt andet i knæ og hænder.

Ikke muligt at være lige så aktiv som før

Det som begrænser hende mest i hverdagen er trætheden, koncentrations- og hukommelsesbesvær.

 ”Jeg vil på én eller anden måde gerne JUHU…..som jeg kunne før. Men det kan jeg ikke. Jeg kan simpelthen ikke følge med. Jeg plejer at være meget ude, at være social – men jeg har trukket mig. Jeg er blevet lidt mere énspænder efter det her forløb. Jeg har ligesom mere brug for fred.”

 

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.