Mine tanker om det hinsides

Henrik Balch, 61 år (uhelbredelig kræft)

Henrik Balch har uhelbredelig kræft. Han vil ikke beskrive sig selv om kristen - men som troende. Han er overbevist om, at der findes noget på den anden side, men han ved ikke hvad.

Ikke kristen - men troende

Henrik Balch beskriver ikke sig selv som kristen, men som troende. Det indebærer, at han tror, at der findes noget mere, end det vi blot kan veje og se. Han er overbevist om, at der findes noget højere end det, som er i vores psyke. Så kan man kalde det for Gud eller Allah - det er blot en måde at forholde sig til det på, mener han.

Trist at skulle dø

Han synes, at det er trist at skulle dø, fordi han mister sanserne: synssansen, følesansen, oplevelsen af at få et kram eller være i et favntag osv. Han tror ikke, at døden er ensbetydende med, at nogen trækker et stik ud og så er alt slut. Han er overbevist om, at der er noget mere - noget højere - noget efter døden.

Der findes noget på den anden side

Hvad der er på den anden side, ved han ikke. Og det vil jo også være spekulationer, fortsætter han. Han håber ikke, at han skal sidde på en sky og spille harpe i evigheder. Det vil være for kedeligt, siger han smilende. Men han er sikker på, at døden ikke er nogen afslutning. Han håber, at han kan følge med i, hvad der foregår hos dem, som han har forladt. Måske være deres skytsengel. Han er dog overbevist om, at der findes noget på den anden side.

 

 

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.