Mit arbejdsliv bliver på andre vilkår

Mette Engel-Holm, har haft en depression

Mette Engel-Holm har haft en depression, som startede med en arbejdsskade i 2012. Hun har været sygemeldt i periode og hun er klar over, at hendes fremtidige arbejdsliv bliver på andre vilkår. 

En arbejdsskade udløste depressionen

Mette fik en fysisk skade i ryggen på sit arbejde, og den udløste en depression. Det har betydet, at hun har været sygemeldt i et år. Hun står nu for at skulle i gang med et afklaringsforløb omkring, for at finde ud af, hvad hun kan holde til. 

Samarbejdet med kommunen

Indtil videre har hun været tilfreds med samarbejdet med kommunen. Men hun mener, at de ligesom alle andre har haft svært ved at forstå psykisk sygdom. Og at den kan være både hård og langtrukken, selvom man ikke kan se den. Det var noget hun skulle tænke på, når hun mødte op i kommunen:

Det der med at ville se pæn og præsentabel ud, når man møder op på kommunen, det kunne nogle gange blive misforstået. Fordi så så man jo fin ud, og så fejlede man jo nok ikke noget.”

Glæder sig til en afklaring

Hun føler sig nu klar til at finde ud af, hvad hun kan på arbejdsmarkedet både i forhold til den fysiske skade og den psykiske sygdom. 

Jeg glæder mig til at få det afklaret. Jeg glæder mig til at få et liv igen, som passer til mig nu, og som jeg kan leve med.

Det bliver aldrig det samme 

Hun ved godt, at det aldrig bliver det samme, som det var engang, men det tror hun, at hun har accepteret. Hun vil meget gerne fortsætte indenfor det erhverv, hvor hun er. Og det tror hun også, at hun kan. Men det bliver på nogle andre vilkår, som for eksempel et deltidsjob. 

For mig er det ikke så vigtigt hvor mange timer, jeg kan byde ind med. Bare jeg føler, at jeg byder ind med noget, kan noget og får nogle sejre ud af det. Det er sådan set det vigtige for mig.”