Mit arbejdsliv med alkohol

Lars Petersen er alkoholiker.

Lars Petersen har haft et overforbrug af alkohol det meste af sit liv. For år tilbage kunne han godt drikke på sin arbejdsplads i byggebranchen. Det går ikke nu om dage, og slet ikke på hans nuværende arbejde som serviceassistent på et sygehus.

Legalt at drikke på arbejde år tilbage

Tidligere arbejdede Lars i byggebranchen. Og for år tilbage kunne man godt drikke på hans arbejdsplads, hvis man have administrative opgaver. ”Det var helt legalt”, fortæller han.

På et tidspunkt fik han en chef, som fik mistanke om, at Lars måske havde et alkoholproblem. Og chefen talte med Lars’ tidligere chef, som havde haft samme mistanke men uden at gøre yderligere ved det. Lars’ daværende chef konfronterede ham dog med mistanken og sagde: ”Du er en god arbejdskraft, og du er altid omgængelig og dygtig, men det er jo ikke altid violer, du lugter af!

Arbejdspladsen tilbød ham en Minnesotakur

Hans arbejdsgiver gjorde meget for at beholde og hjælpe ham. Samtidig var der sket så meget i samfundsudviklingen og der er jo kommet en politik på området i hans virksomhed. Arbejdspladsen tilbød ham en Minnesotakur, og det tilbud tog han imod. Fjorten dage efter han kom tilbage på jobbet, dummede han sig dog, og blev fyret.

Arbejder nu på sygehus, hvor alkohol er bandlyst

Efter fyringen havde han et par småjobs. På et tidspunkt tilbød Jobcenteret ham jobrotation på det lokale sygehus. Og dér kan han i alt fald ikke drikke: ”Der skal man jo bare have set på en ølkapsel 24 timer før man møder på arbejde, så bliver man kaldt ind til samtale. Det er et rigtig godt job for mig. Der skal jeg være, til jeg ikke skal arbejde mere.”