Mødet med en mand og min nye krop

Helle Buch, har brystkræft

Helle Buch fik konstateret brystkræft i det ene bryst for 3 år siden. Hun fik fjernet begge bryster og fik efterfølgende kemoterapi. Hun var single, da hun blev syg. Nu står hun over for på et tidspunkt at skulle møde en mand med sin nye krop.

Sygdommen fyldte det hele

Helle var single, da hun blev syg. Hun datede, men havde ikke nogen kæreste. Under sygdomsforløbet interesserede dating hende overhovedet ikke:

Det var slet ikke det, der fyldte. Der handler det blot om at tage sig af sig selv og få hverdagen til at fungere.

Grænseoverskridende at vise kroppen frem

Helle har ikke prøvet det endnu, men hun kan godt mærke, at det bliver grænseoverskridende at stå foran en mand med sin nye krop:

Det er grænseoverskridende, kan jeg mærke. Ikke blot det at jeg ikke har nogen bryster, men jeg har også taget 13 kg. på. Og jeg har et stort ar på maven i forvejen. Så jeg er helt arret foran på kroppen. Der kan jeg godt mærke, at der er noget inden i mig, som jeg lige skal trække vejret ind i: At det er ok, hvordan jeg nu ser ud.”

Søger en moden mand

Samtidig tænker hun også, at det vil være en moden man, hun vil møde. Som forhåbentlig kigger i nogenlunde samme retning i livet som hende.

Den mand, som er så heldig at få mig, han skal hvile i sig selv og ikke synes, at det er det vigtigste, for så er det ikke her, han finder to bryster.”

Fokus på andet end bryster

Hun synes sagtens, at man kan fokusere på andet end bryster. Der er mange andre steder på kroppen, som er følsomme og stimulerende:

Berøring er lige så dejlig her på brystet, selv om der ikke er nogen brystvorte. Jeg har også masser af andre steder – for eksempel i knæhaserne. Det er helt sindssygt så følsom, man er i knæhaserne, i nakken og andre steder. Så man behøver ikke blot at have fokus på brysterne. Så han skal bare komme i gang, skal han!”

 

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.