Når sygdommen går ud over parforholdet

Kim Hansen, har hjertesvigt - Sanne Larsen, Kims eks-kæreste
  • Du kan opleve at overskuddet er væk, og det kan være svært for din partner at forstå og acceptere det.

  • Det er vigtigt at I får talt om det.

  • Vær opmærksom på, at din pårørende kan føle et stort savn.

I denne video møder vi eksparret Kim Hansen og Sanne Lykke Larsen. De har efter Kims sygdom valgt at gå fra hinanden. De kunne ikke få hverdagen til at fungere, og overskuddet til kærlighed forsvandt.

Da Kim fik konstateret hjertesvigt, handlede det til at starte med kun om Kim selv. Han brugte al sin energi på sygdommen, og havde han overskud, blev det brugt på sønnen Malthe. Kims kone Sanne måtte derfor klare alle de huslige opgaver i hjemmet, og hun måtte sidde alene oppe om aftenen, da Kim på grund af sin sygdom var gået tidlig i seng.

Sanne og Kim rykkede længere fra hinanden, og da Sanne ikke følte hun kunne leve sit eget liv og gøre, hvad hun selv havde lyst til, valgte de at flytte fra hinanden.

Det skabte ro og rum for dem begge. De har nu fået et godt venskab og deres sammenhold er blevet bedre. Sanne følger stadig med i Kims sygdom og de er fælles om at passe deres barn Malthe.

Hør hele historien i videoen.

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.